2010-02-19

Plockmys

Salami, bresaola, parmaskinka, några goda ostar och oliver. Nu vill jag ha plockmat med olika smaker så att alla kan få med sin favorit.
Jag tar hemvägen förbi charkdisken och satsar i stället på hemgjorda tillbehör och röror. Barnen får Änglamarks prinskorvar som når nya smakhöjder när de doppas i en aubergineröra. Plocka på, mys och ha en trevlig helg!
Uppifrån och ner:

2010-02-17

Afrikanska smaker
I kväll är det Mersmakskväll med afrikanska smaker. I köket jobbas det för högtryck och här får ni ett tidigt smakprov:

Mandlar och cashewnötter får blanda sig med soja en stund för att sedan rostas i 150 graders ugn.
Den afrikanska grytan är inte klar än bild kommer i morgon.
Det ser ut som helt vanliga plättar meni smeten finns både hirs och kokosmjölk och de ska serveras med kokosflingor, matyoghurt och honung.

Några av recepten hittar du i senaste numret av Mersmak.

Blir du också sugen på afrikanskt till kvällen föreslår jag en het kokoskyckling från Kenya.

2010-02-16

Urgott

Fylld men nyttiga omega 3-fetter borde vi äta den oftare och jag som har lovat att det ska bli mer fisk, blir extra glad av strömming till lunch.

Mina duktiga café-tjejer har gett strömmingen ny smak och panerat i ströbröd med rostade hela fänkålsfrön. Fylld med dill, persilja och purjo, serverad med potatismos och rårörda lingon finns det bara ett ord: Urgott.

För dig som totalvägrar att steka strömming en vanlig tisdag är det här ett alternativ.

2010-02-14

Bästa semlorna

Årets semlor är testade och provsmakade och inte ett dugg förvånande är det de hemgjorda som får flest stjärnor (åtminstone i mitt test).
Ta chansen till lite vardagsmys i morgon när det är fettisdagen. Gör dem små och nöj dig med en eller frossa och njut av många. Semlor kräver kaffe, den varma mjölken kan jag skippa.