2009-12-03

Hemkört

Årets godaste julklapp är hemmagjord. Extrautrusta mandelskorporna och doppa dem i mörk choklad från Änglamark. Paketera i en snygg ask eller glasburk och lägg med en handskriven lapp med receptet på cappuccinomousse. Paketet till alla efterrättssugna är klappad och klar.

Är baksuget stort går det perfekt att knåda skorporna för egen maskin. Kvällens middag sköts av ugnen och är en riktig barnfavorit.

2 kommentarer:

  1. Hej!
    En fråga om den franska nougaten i senaste Medmera. Gjorde den och den smakade ljuvligt men det blev inte så seg trots att jag vispade som en tok och smeten var så seg. Ska man vispa kortare eller vad gjorde jag för fel? Det är ju segheten man vill åt. :)
    Hälsningar
    Malin

    SvaraRadera
  2. Hej Malin, kan det möjligen vara så att temperaturen på sockerlagen inte blivit rätt?
    Den ska vara exakt 150 grader för perfekt seghet. Hör av dig igen om det inte fungerar.
    Hälsningar Sara

    SvaraRadera