2010-02-04

Matkompisar






Hur väcker man liv i en stressad och bortglömd surdeg och vad är en macaron egentligen? I går kväll var det tävling- och matlagningsdags på jobbet. Jag blev helimponerad av allas matkunskaper och det var väl egentligen bara skillnaden på en crème brulée och en créme caramel som var en svår nöt att knäcka. "Supermaten" med alla nyttiga effekter hade däremot gänget helkoll på. Vilka stjärnor!

På menyn stod Libanesisk linssoppa, morotssallad, marinerade entrecôtespett, apelsinsallad med granatäpple och baklava. Jag tog paus från matlagandet och var istället omslagsflicka på quizen. Vi testade faktiskt att pilla loss granatäppelkärnorna under vatten, men tyckte att de förlorade för mycket av sin färg. Det hackades, mixades och rördes med en härlig koncentration. Slutresultatet blev magnifikt, även om baklavan fick aningen mycket ugnsvärme.

1 kommentar:

  1. nigella-tricket funkar alltid. Dela granatäpplet i två delar. banka på skalet med träslev och alla kärnor ramlar enkelt ut tillsammans med fantastiskt fruktsaft. mvh/disa

    SvaraRadera