2009-12-15

En grönare jul

Det verkar som drömmen om en vit jul kan slå in. Äntligen snö och både jag och barnen jublar. Vitt ute och då passar det perfekt att matcha granen med mer grönt på julbordet.

Missförstådda favoriter:

Brysselkålen för en tynande tillvaro intill skinkan, köttbullarna och spjällen. Lite hasselnötssmör som smälter får de gröna knopparna att spritta.

Grönkålen är julbordets mest missförstådda. Den är inte en dekoration utan blir delikat i en fruktig sallad, en gratäng med parmesan eller mixad till pesto

Rödbetssallad i egenproducerad version på fädigköpta inlagda rödbetor, ättiksgurka och ett äpple. My God, vad gott.

Kvällens middag är nästan färdiglagad. Årets snabbaste lax.




1 kommentar:

  1. Jag gjorde grönkålspeston häromdan och det vart verkligen super!

    SvaraRadera