2009-03-23

Vardagsextravaganza

Det är dags för rödkålen att kliva fram ur mörkret. Sist den var synlig var runt julen, men rödkålen har betydligt mer att erbjuda än som ett futtigt tillbehör till sillen.

Palsternacka och rödkål i strimlor ersätter nudlarna till en smarrigt wokad kyckling eller den bleka laxen.

Knaprigt, närodlat, billigt, lätthandlat, supersnabbt och med "Jag vill ha mer-varning". Klar måndagsfavorit.

Och ja, det alldeles utmärkt att ersätta den röda kålen med vit.

"Jag äter bara riktiga nudlar"-tips:
Barn som vägrar kål och palsternacka. Prova att blanda vanliga nudlar med finstrimlad palsternacka.

2 kommentarer:

  1. Underbart härlig blogg du har! Inspirerande, fina bilder, bra recept.

    SvaraRadera
  2. Tack Sanna och välkommen tillbaka. På fredag kommer ett roligt tips inför lördagens earth hour.

    SvaraRadera