2012-06-16

Midsommarluch!


Midsommarmat med mycket njutning! Det ska vara enkelt och sanslöst gott när midsommarlunchen dukas upp!

Klassisk inlagd sill är ett måste på sillbrickan! Naturligtvis är smaksättningarna gränslösa men ett par favoriter är äpple/pepparrot och chili/havtorn/koriander! Matjessilltårta och dansk gubbröra kan få vem som helst att börja sjunga om Rönnerdahl som dansar eller skråla med Lundell om öppna landskap..!

Jordgubbar är inte likställda med vispgrädde och glass, kör ner dem i salladen - läckert med varmrökt lax, mynta och fänkål!

2012-06-15

Årets Änglamarksprisvinnare!


Den personliga engångstoaletten Pepoo! Påsen används dagligen i ett av Afrikas största slumområden, Kiberia utanför Nairobi i Kenya. Peepoo skapades utifrån det faktum att mer än 2,6 miljarder människor i världen saknar tillgång till grundläggande sanitet. Det skapar sociala problem och stora miljöföroreningar i hela världen.

Tack Anders Wilhelmson och stort Grattis!

2012-06-11

Ny smak på köttbullarna!


När man väl lärt sig grunderna är det enkelt att variera smaken. Som exempelvis det här med färs i alla former. Köttbullar på nötfärs med riven lök, salt och peppar är ett utmärkt grundrecept. Jobba in principen och byt så småningom ut nötfärs mot exempelvis lamm och krydda med soltorkade tomater och rosmarin! Löjligt lätt!

Man kan ju laborera nästan hur som hest. Vad sägs om kycklingbullar med citron och körvel?