2010-07-31

Långjäsning

Om det är någon gång du ska baka det perfekta brödet så är det på semestern. Den här degen ska först jäsa ett dygn så du hinner hitta på en hel massa roligt under tiden. Sen är det två timmars ytterligare jästid innan det är dags för ugnen.
Hemligheten med ett bröd som inte blir torrt och smular är minimalt med jäst och rejält med jästid. En skiva valnötsbröd, favoritosten, lite grönt och ett glas rött. Tack och lov för hembakat!

2010-07-29

Våga smöra

Att smöra för grönsakerna ger mer smak. Broccoli utan smält smör är sisådär men med blir det en höjdare. Och för alla med smörskräck vill jag bara säga att det handlar inte om några stora mängder. En liten klick är allt som behövs för plocka fram ännu mer smaker och du behöver inte smöra varje dag.
Men lite smör då och då gör att det lyfter.

2010-07-26

Fisksmart


Visst nappar det, för nu är det bästa fiskevädret. Svalare, regn i luften och hungriga firrar, toppen! Skulle fiskelyckan trots allt utebli tar du helt enkelt genvägen via fiskdisken.
Köp rökt och gör veckans smartaste lunch som kompletteras med en gurksalsa.