2009-03-26

Samvetskorv


Det händer att jag faller dit på en korv. Mest för att döva ett gnagande och dåligt samvete. Som när jag kör ett helt eget race i köket och kaxigt utropar:

- Lagar jag maten är det jag som bestämmer vad vi ska äta, så det så.

Trots att ingen vill ha skaldjursgryta. Allra minst barnen. Då blir det falukorv nästa dag, för att försöka framstå i en bättre dager och lindra kvalen. Korv är okej, om den har högt köttinnehåll, är ekologisk och följs åt av något färgglatt och grönt.
Gärna paprika som får gosa runt i olivolja, vitlök, salt och peppar, för att sedan få ta plats i ugnen. Lagom mjuk och het, blandar den sig glatt med ekologiska broccolibuketter, modell alldeles okokta. Känns rått för mycket hardcore, kan de få göra paprikan sällskap i ugnen på slutet. Trevlig torsdagskväll!

Allt i en stekpanna-tips!
Det går alldeles utmärkt att snabbsteka paprika och broccoli om du tycker att det är jobbigt med ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar