2009-08-28

Helgtips

Nu är bönorna som bäst, så passa på och gör ett besök bland grönsakerna. Att blanda lättkokta vax- bond eller brytbönor med smör, flingsalt och pecorino eller parmesan = ljuvligt gott.
Helglunch eller middagstillbehör: Sallad med blandade bönor, känns korngryn för tufft, uteslut eller byt till bulgur.

Plocka ett svenskt äpple, men glöm inte att lukta på det innan du skär det i klyftor. Jag gör en smulpaj och helgnjuter.

Är du extra matlagningsugen, ja då blandar du smakkompisarna bönor, äpple och fläsk (jag tar Änglamark bacon) i en smarrig soppa.

Vi ses på måndag mina vänner. Glöm inte att tipsa och tävla om muggarna!

2009-08-27

Vinn Kalasmuggar

Vinn inte två utan fyra vrålsnygga designmuggar. KF firar prick 110 och och firar med kaffekalas. Muggar, handdukar och servetter med Stig Lindbergs mönster "Fallande löv" har tagits fram i en begränsad upplaga. Fyra muggar står på mitt bord och med lite flax kan de bli dina.

Tävlingstips!
Chanserna att bli lycklig ägare till muggarna ökar avsevärt när du tipsar tre av dina vänner om Alltid hungrig och har rätt svar på frågan:

Hur många tror du kommer att delta i tävlingen?

Skicka ett mejl till redaktionen@coop.se innan onsdag (2/9) och skriv Fallande löv i rubrikfältet. Lycka till!

Jamies bästa moves

Det här får ni bara inte missa! Jamie Oliver flirtar rejält och bjuder på sina bästa danssteg inför USA-lanseringen. Plötsligt känns min nyligen påbörjade danskurs helrätt. Let's dance darling!

Coop Konsum är bäst

Sveriges trevligaste butik finns hos Coop för den som undrar. Tävlingen på Konsumbloggen är avgjord och det var Coop Konsum Klostergården i Lund som knep förstapriset. Hipp hurra och ett jättestort grattis!

"Butikschefen Niklas är en riktigt trevlig prick som trots att vi bara träffas någon gång ibland får mig att känna mig som en gammal vän. Han känner igen och hälsar få sina kunder även på stan när han är ledig. Fantastisk människa! Dessutom så är han en jäkel på att smitta av det på sin personal."

Hela nomineringen finns att läsa på Konsumbloggen.

2009-08-26

Vakna rätt

Välj rätt säng och vakna pigg och utvilad. Välj rätt nattkräm och vakna tio år yngre. Välj att möblera efter Feng Shui och vakna mer harmonisk.

Det där biter inte på mig. Det finns ett mycket enklare sätt: Mixa dig till en bra start på dagen.
Några varv med stavmixern och jag har en melon- och hallonsmoothie som får mig att vakna med ett skratt.

2009-08-25

Reserabatter

Vem vill inte ha 25 % rabatt på resor till värmen? Vem säger nej tack till att byta stövlar, jacka och ihållande duggregn mot sand mellan tårna, svalkande dryck och solljus i november?

Just när resesuget slår till som värst får jag veta att Coop MedMera erbjuder oförskämt bra rabatter till sina prenumeranter av nyhetsbrevet. Stopp, stopp, stanna jag vill både prenumerera och resa. I kväll får Alfons laga carbonara, jag har en del att fixa.

2009-08-24

En grön sexbomb

En sexchock i täppan får mig att skratta gott. Jag är måndagslat och hittar inte rätt i middagsinspirationen, istället får ni läsa Lisa Förare Winbladhs roliga artikel om myntans promiskuösa beteende. Misstaget att släppa lös myntan i trädgårdslandet gör man bara en gång, vis av skadan är det säkrast att använda skydd. Odling i hink eller kruka är att rekommendera.

Lisa inspirerar, så nu funderar jag på att avrunda kvällen med en smakrik snabbis: Myntachutney som sätter sprätt på biffen.