2011-05-27

Chicken Tikka i Lund

Idag är jag på Coop Forum i Lund och lagar chicken tikka i muurikka med salsa och smarriga bröd! Det är många leverantörer på plats som bjuder på härliga smakprover! Bor eller befinner du dig i närheten finns det inga ursäkter för att inte komma och delta i detta mecka av matglädje! Vi är på plats till kl 19 i kväll!

Vi ses!

2011-05-26

Bittert för pinjenöten

Läste i Dagens Nyheter i morse att EU varnar för 'pinjemun' om man av misstag råkar få i sig en dålig nöt. Det har tydligen drabbat ett antal konsumenter som fått smaksinnet förstört upp till en vecka!

Tja, ska man ta det här på allvar? Vill du stå emot anklagelserna mot denna lila härlighet föreslår jag smörstekta gnocchis! Och tänk på Den lilla nöttefabrikk i Norge som fått sig en problem om foten men har ett ack så rart namn.

Min egen erfarenhet är dock att pinjenötter är färskvara och förvarar dem i kylskåpet, annars kan de få en lite härsken smak.

2011-05-25

Ryggsäcksgodis

Som ett godare och bättre alternativ till Snickers och annat skräp brukar jag göra jägarsnuskakor. Nötter, torkad frukt och choklad är ett vinnande koncept i barnens ryggsäckar på utflykten! Jag råkade ha ett par kvarglömda bitar i handskfacket i bilen, lite kladdiga av värmen men succé för humöret, det kan jag lova!

2011-05-23

Räk- och kräftsallad med matvete

Matiga sallader är perfekt så här års! Utmärkt lunchlåda, smidigt på picknicken och alltid uppskattat på buffén! Sist men inte minst en bra vardagsmiddag när det är svårt att få alla samlade kring varm mat i säsongen fotboll/dansavslutningar, studenter och fester på jobbet!