2011-12-22

Vitaminrik sill på julbordet!

En asiatisk sill skulle man kunna dra till med - havtorn, chili, koriander och citron! Milda makter så fräscht och gott!

Havtorn kommer ursprungligen österifrån, en tålig liten buske som även trivs runtom Sveriges kustremsa. Framför allt på Åland där jag för övrigt fick mig mitt livs chock i somras av de oöverstigliga mängderna av detta supersura lilla bär. Ålänningarna skröt om sina olika verktyg de använder för att göra saft av bären direkt vid plockningen. En smart liten manick som producerar en helt naturlig puré där en sked ger dig årsbehovet av c-vitamin. Typ.

Jag hade en påse som souvenir i frysen som nu har blivit till sillkrydda! De finns även att köpa i frysdisken i din butik. Sätt fart, sillen måste dra i lagen minst ett dygn!

2011-12-20

Hurra för en grönare jul!

Lax, sill, revbensspjäll och grisfötter i all ära men jag hejar för mer grönt på julbordet. Här har du ett gäng gröna tillbehör som kommer att göra susen under hela julhelgen!


2011-12-19

Julkryddad vardagsfavorit nr 4

'Skink-garnering' är vad många gissar på när någon håller upp en knippe grönkål. Visst men den kan mycket mer än så. Ett paket pastaknyten, en skvätt grädde och några rostade valnötter gör grönkålen till ett underbart sällskap så här mitt i veckan!