2011-03-24

Greetings from Brooklyn!

Jag har en kompis som är i New York och hon frestar mig till bristningsgränsen! Jag måste dela med mig en smula!

Frukostdags på Five Leaves! Hemgjord müsli med mängder av nötter och frön, naturell yoghurt och färsk frukt! Krämig cappuccino och färskpressad juice i alla dess smaker! För den som är inne på en saltare linje finns naturligtvis allt från bagels, ägg, bacon till olika pajer som påstås vara omåttligt populära.


Växten yerba mate upptäcktes av indianerna och upptogs senare av européerna runtom i sydamerika där den än idag är omåttligt populär. Mate påminner om vanligt te som kan drickas varmt eller kallt och även med is på rekommendation från min väninna med lime, råsocker och sockerrörsromen cachaca på brasilianska baren Beco!


Det sydamerikanska temat verkar vara nåt för det är idel upplevelser av det slaget. Vid middagsdags bör man infinna sig på exepelvis El Almacen! Det ska inte hymlas om att det är kött som är grejen på denna argentinska trivselkrog även om det bjuds på såväl ceviche som tacos.


En blodig köttbit serveras med salsa, potatispuré med grön ramiro och chimichurri. Det sistnämnda är som en slags stark sås på finhackad persilja, vitlök, olja, vinäger och chiliflingor. Smakämnen som paprikapulver, kummin, timjan, koriander och citron är inte ovanligt att man tillsätter. Personligen brukar jag marinera handskalade räkor i chimichurri med mycket chili som en räkcocktail, try it!

2011-03-22

Sveriges mest hållbara varumärke

Sträck på ryggen alla som jobbar på Coop och tack till alla kunder, för vi är Sveriges mest hållbara varumärke. När 3000 personer får ranka 150 företag i Sveriges största hållbarhetsundersökning Sustainable Brands är det Coop som hamnar högst upp på prispallen.
Här är några av de saker som vi förbättrat under 2010:

Klimatpåverkan från den egna verksamheten minskade med 44 %.

Vårt ekologiska och miljömärkta livsmedel växte med 10 % till över 2 400 produkter.

23,6 miljoner kronor (+11 %) samlades in till Kooperation Utan Gränser och Vi-skogen, för fattigdomsbekämpning.
Hurra och grattis igen, för visst är det härligt att se att vårt arbete lönar sig.

2011-03-21

Matglad tävling

Missa inte Sveriges matgladaste tävling på Facebook som ger dig chansen att vinna upp till 30.000 kr i presentcheckar. Väck matkonstnären i dig och klä någon av våra mest folkkära byggnader i mat. Vill du se Globen som en gigantisk prinsessbakelse eller Turning Torso som ett kebabspett? Låt fantasin flöda och ju fler som deltar desto högre blir prispotten.

Jag satsar nog på att få se Turning Torso som en kycklingwrap inte minst för att wraps är ett superbra sätt att förpacka helgens rester och ha måndagens middag klar i ett nafs.