2009-05-29

Mumma för mamma

Sträck på er alla mammor, ni är fantastiska. Ligg kvar i sängen en extra stund i morgon och bara njut. Njut av att vara en alldeles speciell, underbar, outstanding mamma.

Skippa tårtan och bjud istället på sommarens hetaste gubbe. Flamberade jordgubbar i cointreau med Änglamarks vaniljglass. Mumma för en mamma.

Woka på grillen

Finns det fortfarande gurka kvar? Släpp loss och gör något crazy. Woka den på grillen med sockerärter, rödlök och sparris. Varm sallad till det kvällens kyliga kött, i det närmaste perfekt!

2009-05-28

Tjuvstart på fredagsmyset

I kväll tjuvstartar jag fredagsmyset med något kallt i kylen. Sval och saftig väntar den på mig när jag kommer hem fredagstrött. Det är få saker som gör mig så nöjd som att ha eget kallskuret i kylen. Jo förresten, bullar i frysen och hemgjord sylt skapar exakt samma känsla av välbehag. 

I cirka 100-125 grader, ordentligt gnuggad och rubbad skickar jag in en väl tilltagen skinkstek i värmen. Inte förrän termometern når 65  får den komma ut och kallna.

Runt sju-tiden i morgon skär jag tunna skivor, extrautrustar kanske med en marinad och serverar med tomat- eller potatissallad. Det borde verkligen finnas fler fredagskvällar.

Helgnjutning:
På lördagen öppnar jag kylskåpsdörren och tar fram steken, skär en tunn skiva som läggs på kvällsmackan. Med lite tur hamnar resten i söndagens lunchsallad.

Glassugna powerpinglor

Vilka powerpinglor! Försök springa ikapp tjejerna på Coop Marknad om du kan. Vårrusets fem kilometer på tjugo minuter blankt. Möjligen gjorde den starka medvinden sitt för resultatet, men jag är ändå otroligt imponerad. I kväll är Norrköpings eget Team Coop Änglamarks tur.

SLÄNG INTE NUMMERLAPPEN!
Baksidan av din nummerlapp i VårRuset är en rabattkupong på valfri Änglamarks glass. Vanilj, choklad, eller jordgubb är lyxig njutning för alla glassugna.

2009-05-27

Lokala smaker

Vill du smaska på morötter, korv, lammkotletter eller ost som är lokalt producerat, då ska du håll koll på den här symbolen. Nu tar Mat från regionen plats på hyllorna och Coop tänker inte nöja sig med att vara störst på ekologi. Vi ska bli bäst på lokalt och närproducerat.

Mitt tips för onsdagskvällen är att känna smaken av ett lokalt sidfläsk eller Änglamarks helt makalöst smarriga bacon i en somrig bulgursallad. För er som sprang Vårruset i går kväll (här finns bilder), sträck ut benen för en skön mitt i veckan-middag! Ni som springer i kväll, er belöning kommer. Lycka till!


2009-05-26

Gurkfrossa

Har frukt och grönt-rean gjort att du har svårt att stänga kylskåpsdörren för det är en gurka i vägen? Ingen anledning till panik, lösning heter gazpacho eller på ren bondsvenska; gurksoppa.

Serveras med fördel kall en solig sommardag som denna. Gör egna krutonger och snåla absolut inte inte med chili och vitlök. Det ska hetta till.

Russinrus

Här finns risk för ett russinrus, detta är nämligen de godaste russin jag smakat. Soltorkade, osvavlade sultanrussin i sötaste miniasken. Perfekt för barn på utflykt, men även bra extra energi till vårrusande tjejer.

I kväll är jag på Djurgården tillsammans med Blossom och släpper iväg minst 15 000 sköna tjejer ut i gröngräset i Vårruset.
Jag har lovat att barnen ska få följa med så jag hejar på, men springer inte. Är det någon som ska springa?

2009-05-25

Heja, heja tjejer!

Nu är det nedräkning och bara tre dagar kvar till loppet. Målet är i sikte! Jättekul att ni fick till det med att träna tillsammans. Det verkar ju som att ni har hittat lite personliga träningsfavoriter med bodypump, stavgång och dans. Toppen, man vet ju faktiskt inte förrän man provat, eller hur? Och den bästa träningen är ju den som blir av.

Efter loppet kan ni med fördel "tagga" ner lite grann. Vila från träning en vecka, men gärna en aktiv vila, en promenad eller lugn cykeltur. Försök sedan att hitta en skön träningsrutin som ni kan ha i er vardag.
Vi tränar ju för att leva, inte tvärtom.

Ser fram emot att träffa er på torsdag!

Rea på frukt och grönt



Frukt är godis, åtminstone om den grillas, kan köpas för halva priset och slutligen serveras med vaniljglass. Halva priset på mango, ananas och melon tilsammans med en rucola, cocktailtomater, lök i knippe och en del annat grönt gör att jag frossar.

Måndagens belöning blir varm mango med honung och ingefära. Möjligen kan köttfärskebab i tunnbröd få komma emellan.

2009-05-24

Grönt på galler

Grönt blir ännu godare på galler. Pensla med lite olivolja, flingsalt, pressad vitlök eller färska örter. Lägg i folie eller kläm fast i ett halster så hindrar du att de smiter ner i glöden. Paprika, rödbetor, sparris, aubergine och zucchini alla blir bättre av att grillas. 

Grönt extra allt:
Fetaostfyllda paprikor som grillas långsamt till osten smälter. Mums.