2010-06-24

Grillgodingar
Lägg ner all tidskrävande marinering av köttet du tänker grilla och gnugga in en rub eller pensla på en glaze istället. Slut på dropp, oönskade lågor och vidbränt, istället får du en skön smakhöjare.
Ett annat smart drag för mer smak är att stuffa köttet med färska kryddor eller kryddstarka korvar. Här har ni grillgodingar i en vild blandning som borde ge en glödhet midsommar.
Gubbarna som inte blev uppätna puttar jag ner i muffinsdegen och toppar med en vaniljyoghurt.
Ha en superskön midsommar!

2010-06-23

Midommarmåsten


Sillen har bytt plats med jordgubbarna och hamnat på tårtan. Nej, jag har inte gått lös på snapsen utan bara bestämt mig för att midsommarens tårta får bli en med matjes.

Jordgubbarna är trots allt godast naturella så varför krångla till det? Keep it simple och lägg till socker och riven lime på gubbarna och servera med en mojitosorbet. Supergott, det enda som krävs är ordentligt med tid i frysen.
I morgon tänkte jag avslöja några heta grillgodingar. Vi ses.


2010-06-21

Bästa grillbrickan


Här kommer ett insider-tips som fungerar lika bra en måndagkväll som till midsommarhelgen. Änglamark har ett korvsortiment med tokgoda smaker. Bjud på en egenkomponerad grillbricka med chorizo, kabanoss och missa inte de barnsligt goda prinskorvarna.
Tre stämningshöjare: Gurkröra, grillat bröd och en smaskig potatissallad.