2010-09-10

Fredagsmys

Det bästa med helgen är fredagen, då är njutningen som störst. Redan på lördag morgon börjar attraktionen att svalna. För att inte tala om söndag kväll på veckan smygstartar med planering av barnens utflykter med skola och dagis. Har ni märkt hur snabbbt "matig matsäck" återkommer i veckobreven.
Nåväl, för att få fredagsmyset att räcka hela helgen föreslår jag följande:

Trevlig helg på er alla!

2010-09-09

Vardagslyxiga tillbehör

Jag funderar på att göra en tillbehörskatalog fylld med allt det där som gör maten roligare. De enkla knepen som får färsen, fisken och kycklingen att bli lagom vardagslyxiga en tisdagskväll. Ingen vattning gurka, iskall tomat eller sladdrigt gröna blad utan mer fart och fläkt. Tillbehör med betydligt mer smak.

Som ärtröran med créme fraiche och pepparrot. Den sticker till på ett behagligt sätt och sätter definitivt ny fart på fisken.

2010-09-08

Matiga tips

Det är börjar bli trångt bland matkassarna. Att få veckans middagar uttänkta och ingredienserna levererade direkt hem till dörrren växer. Kan du tänka dig att handla själv men ha hjälp med tänket finns mina "Veckans middagar" alltid på startsidan på coop.se. Ser det gott ut är det bara att klicka och ut kommer en färdig inköpslista. Vill hellre ha middagarn direkt i mejlen går det också bra. Här är inget omöjligt.
Här kommer nästa mattips: Vill du skörda med saknar en egen täppa? Då är det bara att styra stegen mot närmaste matmarknad. Här är en lista på matiga tips spridda över hela Sverige.

Kvällens middag blir rätt och slätt en pasta i ugnen. Tillbehör: parmaskinka och nykokt broccoli med smör.

2010-09-07

Middagen är färdig


Fyra middagar för fyra personer till det fantastiska priset 299 kr. Istället för idétorka och kundvagnsrally runt 17-tiden fixar Mataffären att du får färdiga menyer och ingredienserna direkt hem dörren.

Specialpriset gäller bara den här veckan men middagstjänsten finns hela tiden. Det låter som en dröm för vardagsstessade familjer.

2010-09-06

I säsong

Det är nu du ska köpa lök och lagra. Skörden och framförallt torkningen av den färska löken är klar och köper du dem nu så slipper du leta perfekta lökar framåt december. Tänk på att förvara dem mörkt och svalt, kylen är inte lökens favoritplats.
Även morötter är i toppform och smakar bättre än någonsin. Perfekt att ta till när hunger sätter in och det är dags för middagsmatlagning.
Blanda lök och morötter med lax och du har en perfekt kombo till en måndagsmiddag.