2011-10-21

Hejdundrande helgmenyLägg krutet på en härlig trerätters middag i helgen. Bjud syrran, grannarna eller dina allra käraste på en höstkväll i världsklass!

En liten snitt med rensteksröra, spännande smaksatt med fänkål och persilja blir en finfin start! Inspirerade av reportaget från Guatemala i senaste numret av Mersmak kör vi quesadillas men på vårt sätt med lammracks och rödlöksmarmelad till varmrätt. Pannacotta med gräddfil och havtorn i skön kombo sätter pricken över i:et!

Ring systembolaget för rådgivning kring passande drycker! De har alltid förslag i olika prisklasser och rekommenderar gärna alkoholfria alternativ.

Ha en skön helg!


2011-10-20

Coop Extra Danderyd - årets bästa butik!

Grattis alla Danderydsbor och ni som har vägarna förbi Coop Extra i Danderyd! Ni har verkligen en guldbutik med allt man kan önska sig! Butikschefen Mio Svahn är stolt som en tupp och bjuder på en sanslöst snygg tårta! Tack, tack säger jag och stort Grattis!

Juryns motivering lyder:
"Coop Extra i Danderyd tilldelas priset Butikernas Butik för personalens djupa engagemang i att skapa ett gästbemötande i världsklass, för ett saluhallsbetonat sortiment som vida överträffar konceptet och butiksformatet, och för ett serviceerbjudande som lyfter matkulturer till nya höjder, allt sammantaget ett lysande exempel på extremt skicklig lokalanpassning."

2011-10-19

Schysta grabbar på Kulturhuset

Jag har lagat mat med ett gäng killar från Bagarmossen på Kulturhuset i Stockholm. Tio Tretton är biblioteket för alla sinnen där man erbjuder barn mellan 10 och 13 år att fantisera fritt! Där finns böcker, symaskiner, datorer och en massa inspirerande redskap för att kunna laborera med sina tankar!

I mötesplatsen Lunchfilosofin kokade vi gulaschgryta på temat kärlek. Långkok och smaker som gifter sig, känslor och kryddor som djupnar med tiden. Det var mycket uppskattat att både laga grytan och äta den ihop med eget potatismos!

2011-10-17

2011-10-16

Mer glamour i soppköket!

Visst är det bra med fond på flaska men den kommer inte i närheten av den känsla och smak du uppnår av att koka din egen kycklingfond! Många har uppfattningen att det är allt för avancerat men er vill jag upplysa och tipsa om att ge det ett försök, för svårt är det icke!

Med den goda fonden kan du trolla fram mängder av framför allt soppor men även mysiga grytor och smarriga såser. Prova klar grönsakssoppa med cashewpesto eller rostad fänkålssoppa med timjan.