2010-05-28

Klassikt gott

Överraska mamma med en riktig goding på söndag. Låt kreativiteten flöda och bjud på en nästan bortglömd klassiker: Smörgåstårtan. Jag fyller min med saftig lax- och gurkröra. På toppen blir det ägghalvor och mycket grönt. Men det fina med smörgåstårtan är att det är fritt fram att dekorera med sina eller varför inte mammas favoriter.

Men innan tårtan är det dags för fredagsmys och grill. Här är några av mina favoriter just nu:

Kycklinglårfilé med en toppentomatsalsa´
Fläskkarré som rubbas med ingefära (salsan hänger med hit)
Makalöst god lax i foliepaket

Kram till alla mammor!

2010-05-26

Italienskt enkelt

När sparrisen står som spön i backen är det rätt tid att slösa. Gör en onsdagspasta som italienarna, suveränt enkelt, på få men väldigt bra råvaror. Välj citron, sparris och parmesan. Har du tur går det kanske att äta ute.
Har du ännu mer tur blir kanske det serveras efterrätt.

2010-05-25

Barngryta

Det här är inte min favorit men måste jag så blir det definitivt en eko-falu som åker ner i grytan.
Det är inget fel på receptet men ett högt och schysst köttinnehåll gör korv stroganoff betydligt roligare.
Tänk inte ens tanken att lägga något grönt i grytan, för målgruppen till den här rätten ratar allt som har minsta antydan till den nyansen.

Smarrigt grönt-tips: Lättkokt broccoli kräver smör och salt, utan blir den helt ointressant.

2010-05-24

Pepparfrossa

Stopp, kör du med färdigmalen peppar är det dags att tänka om. Precis som med kardemummakärnorna är det hela pepparkorn som gäller. De ska malas à la minute ur kvarn för att full nyans på pepparsmaken. Ett alternativ kan vara att mortla om du samtidigt vill få en snygg profil på armmusklerna.
Jag väljer kvarn utom i det här receptet som fullkomligt frossar i peppar. Blanda svart-, grön-, rosé- och sechuan till en djävulskt god kyckling. Känns grillvädret för osäkert går det utmärkt att ta hjälp av ugnen.

Bästa matkortet-tips: Är det kyckling du vill ha men helst bara filéer? Passa på denna vecka och utnyttja Coop Medmera-kortet och köp frysta kycklingfiléer till ett toppenpris.