
Jag blir glad, inspirerad och hungrig på mer varje gång jag är på
Saltå Kvarn. Tack, fantastiska Johan för all din tid och ditt brinnande engagemang. Tack för en supergod lunch och ett alldeles extra tack för
bageriets magiska kardemummabullar. Heläkta rakt igenom och jag lovar de har inte snålat på någon av ingredienserna. Har du inte varit här ännu så är det mitt bästa Gör en utflykt i helgen-tips.

Den nya grapefruktjucien passar mig perfekt. Bitterbesk och rivigt god. Solroskärnorna är en annan favorit. Perfekt för fröpaneringen i kvällens middag.

Blanda riven parmesan, hackade solroskärnor, basilika, salt och peppar och starta
paneringen. Den passar lika bra på kyckling som fisk eller varför inte på en aubergineskiva? För här kommer dagens viktiga:
Låt det gröna få breda ut sig på tallriken!I kvällens middag spelar kycklingen en biroll som bara har till syfte att supporta tallrikens stora stjärna: Blomkål i en alldeles utsökt dragondressing med smak som en kall bea.
Låt 2 msk torkad dragon får dra i 1/2 dl vitvinsvinäger. Under tiden blandar du en burk créme fraiche med 1 pressad vitlöksklyfta, 2 finhackade schalottenlökar och 1 dl hackad persilja, 1 msk dijonsenap och 1 msk honung. Avsluta med att bland dragon- och vinägerblandning med små trevliga, helt råa blomkålsbuketter. Där fick jag till det, raw food och helrätt.