
2010-04-30
Plockmat

I Frankrike säljs maskrosbladen som en delikatess på torget, jag plockar dem helt gratis hemma i trädgården och mixar till en suverän pesto.
Har du mer ogräs runt knuten blandar du peston med lite yoghurt och ringlar den över en sjävplockad Caesarsallad, toppad med en av mina Änglamarkfavoriter knaperstekt bacon. Trevlig Valborg!
2010-04-29
Margarita, pizza och brownies


Här har ni receptet på en oslagbart skön Valborg. Värm upp (det ser snålt ut på väderfronten) med en Margarita kryddad med ingefära, tätt följd av minispett med wasabidressing som ett smarrigt dippa och doppa-tilltugg.
Kavla till en storpizza som i vuxenversionen toppas med biff eller skaldjur. Barnen får göra sina egna smakversioner.
Som avslutning mumsar ni på vita chokladbrownies skurna i miniformat, men tillräckligt stora för att husera ett hallon.
Äntligen är det dags att fira våren!
2010-04-28
2010-04-27
Föryngringskur

Broccoli är sprängfylld med nyttiga antioxidanter som skyddar de så viktiga cellerna från ett förfall. Tillsammans med cashewnötter, vitlök och chili är den här midddagen rena hälsokuren. Med en viktig skillnad det är vansinnigt gott.
2010-04-26
Burgerdags

Matglädje i butik är inte en kostnad utan ett av våra viktigaste konkurrensmedel. Att fotografera fruktdisken varje morgon, att låta kundernas alla sinnen beröras är en del av strategin bakom Sollefteås väg fram till Årets Matglädjebutik. Se med egna ögon hur de jobbar och missa inte slutet där det bjuds på lunch.
Så länge vädret tillåter tänker jag låta grillen jobba. Kycklingburgare heter kvällens måste. har du svårt att hitta färs gör du helt enkelt egn i matberedaren. Börja med att mixa lök och kryddor och ha kycklingfiléerna eller lårfiléerna sist. Hemligheten är att inte mixa för länge för då blir färsen seg.
Servera med tillbehör som du gillar och gör som jag grilla helgens kvarblivna bröd.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)