2010-04-16

Biffig pizza


Hur tänkte du när du la biffen på pizzan, frågar en kompis. Gott tänkte jag, gott helt enkelt.
Att våga blanda är en av de bästa knepen i köket. Mixa smaker du gillar för det blir nästan aldrig fel och skulle det mot förmodan inte bli högsta poäng, ja då behöver du ju inte göra det igen.
Ta ut svängarna i köket i kväll och prova en biffig pizza.
Tomatsåsen kan du glömma för här är det löksås som gäller. Och att biffen läggs på när pizzan kommer ut ur ugnen är ett absolut krav.

Skållhett tips:
Hemligheten med pizza är en snuskigt varm ugn. Högsta värmen och en redan skållhet plåt hjälper om du inte har lyxen att äga en pizzasten.

Fredagsmyset fixar du rekordsnabbt med färdigköpta muffins, vaniljglass och frysta hallon.
Ät, kramas och njut!

2010-04-14

Aldrig uruselt


Aldrig uruselt, sällan skitbra, men alltid gott. Att vardagsmiddagarna håller en lagom bra nivå hela tiden, det är viktigt för mig.
Vad är god mat för dig? Att laga en lyxigt, slapp njutarmiddag på fredagkvällen, att slippa fundera på konstiga E-nummer och tillsatser eller är det rätt och slätt en grymt god pasta en vanlig onsdagskväll?


Var med och påverka svaren i Medlemspanelen och den här gången har du dessutm chansen att vinna en lyxig middag för två på restaurang Gondolen. Inklusive övernattning, inte där men på närbeläget hotell.

God mat när solen äntligen skiner är sparris, pasta och proscuttio. Mums.

2010-04-12

Myt eller sanning?

Är det äppelmos i lingonsylten? Finns det plastkulor i lättmargarin och värper bruna höns bara bruna ägg? Vad är myt och vad är sanning och vad vet vi egentligen om maten?

Konsumentföreningen Stockholm och fantastiska och superengagerade Louise Ungert har gjort det igen och presenterar en ny spännande undersökning. 1000 svenska har svarat och i ”Maten vi äter. Gamla och nya matmyter” får du svart på vitt om vad vi vet om maten.
Missa inte den spännande läsningen!

Bild DN.se


Drömstart


Två middagar i en, vilken vinnare och drömstart på veckan. Tricket är att ta hjälp av en knöl och låta den bli en ny middag. Spara hälften av moset och gör potatisbullar, bacon och rårörda lingon. Hur gott som helst, som blir ännu bättre om du väljer Änglamark bacon som går att steka riktigt knaprigt.

Koka potatis och gör mos under tiden som lammfärsbiffarna får steka klart i ugnen. Gör dem stora, det underlättar. Tomatsalsan får kvällens middag att ta fart.