2009-03-25

Våffelmat

Våffla och pannkaka är ingen middagsmat, sa alltid mamma. Regler är till för att brytas och på Våffeldagen vankas det frasig våffla. Hur jag gör med pannkakorna berättar jag en annan gång. Det gräddas fullkornsvåfflor och jag släpper lös familjen helt och hållet, när det kommer till topping.

Chèvre, får- eller brieost smälter på ett väldigt fördelaktigt sätt på en varm våffla. Knaperstekt bacon, rökt lax eller snabbfrästa grönsaker mättar.

Syndigt god våffla:
Finns det plats kvar? Runda av med en chokladvåffla med björnbär- och mascarponeröra.

4 kommentarer:

  1. tittade på receptet för chokladvåfflor och vill bara säga att det finns ekologiskt vaniljsocker för det fanns inget klöver där.

    SvaraRadera
  2. förlåt tar tillbaka det för ser att det bara är rättvisemärkt inte ekologiskt vaniljsocker.

    SvaraRadera
  3. Men det finns ekologiskt vaniljpulver att köpa. Socker tillsätter du själv. En liten burk räcker i evighet.

    SvaraRadera
  4. Klart att våfflor är middagsmat - fråga bara min dotter. Men lite smörgås till så duger det någon gång ibland.

    SvaraRadera