Provköket har varit på äventyr! Häromkvällen minglade vi med Sveriges restaurangelit på flotta Grand Hotel i Stockholm!
Kocklandslaget stod för maten och bjöd på pumpasoppa med röding, löjrom och citroncrème. Helt rätt i säsong och kvällens bästa rätt! Rygg, kind och korv från den speciella Ibericogrisen med gulbetor och äppelsky var i ärlighetens namn mindre lyckad. Chokladbavaroise med havtornssorbet och minimaränger fick avsluta middagen i sällskap av en kopp svart Classic kaffe. Det blev kaffesnack runt bordet och Johan Damgård från
Johan & Nyström prickade naturligtvis in rätt sort, det är vad jag kallar en riktigt kaffeexpert..!

Vi hade nöjet att dela bord med två mycket trevliga skånepågar
från Mrs Brown som var nominerade i kategorin Årets hållbara krog. Det pratades så klart
om klimatsmart matlagning men jag fastnade för ett annat spår om bräserade oxkinder med äppelsorbet. Kombinationen ligger inte så långt ifrån köttbullar med lingonsylt men jag måste prova. Hör av dig om du hinner före! Mrs Brown fick dock stå tillbaka för Matmekka som huserar på Etnografiska museet i Stockholm. Thörnströms Kök i Göteborgvar kvällens stora vinnare då dekammande hem priset för både Årets krögare och Årets krog, dit ska jag bege mig så snart får tillfälle..!
Läs mer om alla vinnare!