2011-11-03

Dryck som värmer och piggar upp!

Skippa kaffet och chokladen i utflyktstermosarna! Pigga upp dig med varm äppelmust med kanel i skogen eller vid gungorna i parken! Det finns inga gränser för smaksättningarna - prova ingefära, lime eller stjärnanis!

Nyponsoppa är en klassiker, friska upp den med vanilj och citron! Vi vuxna har förmånen att få slå i en skvätt cointreau i vår drink, toppat med en klick grädde är det rena rama desserten!

Guldregn över Göteborgskrog!

Provköket har varit på äventyr! Häromkvällen minglade vi med Sveriges restaurangelit på flotta Grand Hotel i Stockholm!

Kocklandslaget stod för maten och bjöd på pumpasoppa med röding, löjrom och citroncrème. Helt rätt i säsong och kvällens bästa rätt! Rygg, kind och korv från den speciella Ibericogrisen med gulbetor och äppelsky var i ärlighetens namn mindre lyckad. Chokladbavaroise med havtornssorbet och minimaränger fick avsluta middagen i sällskap av en kopp svart Classic kaffe. Det blev kaffesnack runt bordet och Johan Damgård från Johan & Nyström prickade naturligtvis in rätt sort, det är vad jag kallar en riktigt kaffeexpert..!

Två snyggingar på scenen! Arrangören Lena Ilkjaer och fantastiska konferencierskan Lotta Lundgren som vi känner genom bloggen och sedermera boken Om jag var din hemmafru.

Vi hade nöjet att dela bord med två mycket trevliga skånepågar från Mrs Brown som var nominerade i kategorin Årets hållbara krog. Det pratades så klart om klimatsmart matlagning men jag fastnade för ett annat spår om bräserade oxkinder med äppelsorbet. Kombinationen ligger inte så långt ifrån köttbullar med lingonsylt men jag måste prova. Hör av dig om du hinner före! Mrs Brown fick dock stå tillbaka för Matmekka som huserar på Etnografiska museet i Stockholm. Thörnströms Kök i Göteborgvar kvällens stora vinnare då dekammande hem priset för både Årets krögare och Årets krog, dit ska jag bege mig så snart får tillfälle..! Läs mer om alla vinnare!

2011-10-31

Sockerkaka 2.0

Slät sockerkaka i all ära men det är ännu roligare att blanda ner frukt, bär och godis i smeten! Prova att köra ner hallon, choklad och marshallows eller baka en nästan nyttig squashkaka med yoghurt. Trista bananer gör succé med pepparkakskryddorna kanel, kryddnejlika och kardemumma. Slå på ugnen och sätt igång!