2010-01-02

Bästa utematen

Se upp i backen för här serveras den i särklass bästa utematen. Pulkaåk, slalomsvängar och vintervita promenader blir ännu bättre med något mer än den varma chokladen. Packa ryggsäcken och ut och njut.

Fyll termosen med en värmande soppa eller ännu hellre en chili med eller utan carne.

Har du en grill i närheten, ta chansen och servera efterrätt. Förbered kaneläpplen hemma, ta med i folieform och värm det sista på glöden. Jag lovar att det blir stort jubel.

Välfyllda mackor som grillas frasigt varma är ett smarrigt alternativ till korven.

2009-12-30

Nyårsmeny

Min nyårsmeny har temat enkelt de luxe. Bra råvaror, inget konstrande, bara väldigt gott. Och så massor av bubbel.

Nyår 2009 Enkelt de Luxe

Italien när det är som bäst. Carpaccio. Slösa med parmesan och pinjenötter.

Skaldjursplatå kostar en slant men kräver minimalt med jobb. I år får den svår konkurrens av hummersallad med sherryvinägrette.

Efterrätten har en släng av retro. After eight blir till mousse, som står färdiga i portionsglas.
Just det, några goda ostar kommer det definitivt att finnas med någonstans under kvällen.
Skål och Gott Nytt År!

2009-12-28

Mellandagsrea på julmat


Öppna kylskåpsdörren åt låt det som står närmast bli kvällens middag. Gör om, skapa nytt och låt julmaten få ett helt nytt liv.
Jag tar grönkålen och blandar den med fetaost, toppar med pumpkärnor och med lax, köttbullar eller skinkan som tillbehör är kvällens middag fixad.

Tänker du fira med oxfilé på torsdagkväll? Missa inte veckans Gott Nytt År-erbjudande till alla medlemmar: oxfilé för 119:- /kg.