2009-11-13

Helgmys


Lägg till några små men viktiga detaljer om du känner för en hetare smak på kvällens tacomiddag. Låt fefferoni, rejält vällagrad lagrad ost och en salsa göra jobbet.

I helgen ska jag mysa, tända massor av ljus och satsa på att helsteka. Det lutar åt fläskkarré som får gnugga sig med chili, lime och ingefära. Tillsammans med blandade rotsaker får den sköta sig själv i ugnen under tiden som jag funderar på efterrätt. Vad tror ni om en chokladfrossa och en fondant? Trevlig helg!

2009-11-12

Taco-kväll

Köttfärs, mjölk, tortillas och nu även Alvedon. Från och med den här veckan kan du handla receptfritt hos oss. Och som om inte det är nog så slår vi till med ett pangerbjudande: Halva priset på utvalda taco-produkter.
Här finns rejält med tid att att spara. Kycklingfajitas blir kvällens snabba och i morgon fredagsmyser vi med en hejdundrande tacokväll.
Tac o hej!

En skarp kille

Killen som sitter vid bordet till höger om mig hör till Sveriges skarpaste när det gäller miljö och ekologi. Det är Mikael Robertsson vi ska tacka för ett brinnande engagemang i allt från ekomorötter till gröna tågtransporter eller att våra butiker snart bara säljer fisk som inte riskera att utfiskas.

Han var en av finalisterna till "Årets gröna kapitalist" priset som Veckans Affärer delar ut till någon som lyckats med att "lyfta fram klimatinitiativ som skapar framgångsrika affärer."
Även om han inte vann just det priset är han en solklar vinnare när det gäller miljöarbete och en kille med rätt sorts humor. På frågan vilken ekologisk produkt han saknar kommer svaret blixtsnabbt:
"Ekologiska bakelser skulle sitta fint. "

2009-11-10

Iskalla vänner

Ibland är ett platt paket precis det som behövs för att slå tillbaka mot middagspaniken. Livet är trots allt fullt av kompromisser, så var nöjd med dina val.
När Änglamarks torskpanetter är barnens favoriter, lägger jag krutet på det gröna och ingefärswokar i flygande fläng. En stunds avkoppling runt middagsbordet är dagens höjdpunkt, och det är helt okej att ta en genväg dit.

Fler iskalla vänner:

Wokgrönsaker när du vill slippa hacka och strimla.

Sej och kolja blir löjligt goda med ett frasigt täcke.

Smördeg, lyxa med efterrätt en vanlig tisdagkväll.

Broccolibuketter från Änglamark är fryst ekologi som tillsammans med pasta blir en gratäng.

Snabbt, hemrört och gott: Remouladsås med följande blandning: majonnäs, matlagningsyoghurt och bostongurka.Fartigare färs

Vad vore vardagstoppen utan färsen? Mycket tråkigare. Hemligheten med fartigare färs är denna:

Variera: Låt soltorkade tomater, spiskummin, chili, kanel, sambal olek eller den förträffliga ajvaren ge nytt sting till vardagsfavoriten.

Använd ugnen: Snabbstek pannbiffarna eller forma till en limpa och låt ugnen slutföra jobbet

Tänk stort: Rulla större och avlånga bullar och döp dem till kebab, keftedes eller frikadeller.
En flirt med barnen; Servera på spett som för enkelhetens skull sticks i när bullarna stekt klart.

2009-11-09

Vardagstoppen


Kolmörker som sakta övergår i mellangrått för att framåt tre-tiden återigen övergå i mörkgrått. Novembergrått. Jag kontrar med färg, hetta och vardagsnjutning och ägnar veckan helt och hållet åt det bästa på Vardagstoppen.
Först ut blir laxpastan som gör både dig och plånboken måndagslycklig.