2009-10-30

Halloween-pyssel

Satsa på ett rån till helgen. Gärna ett som kräver lite förberedelser. Hemgjorda glasstrutar är nämligen skrämmande gott. Tips på arbetsfördelning: Du rullar strutarna och barnen fixar topping. Strössel, hackade nötter och choklad ger även utrymme för en del provsmakning. Visst kan du köpa färdiga strutar och dekorera, men då får du dras med att de inte ens är i närheten lika goda.

Om strutarna kräver lite jobb så låt middagen bli en allt i ett-rätt. Får jag välja blir det en klassisk Boeuf bourguingnon eller kanske en Coq au vin. Något varmt och mustigt är givet.

På söndag föreslår jag frukost i snigelfart. Duka upp med det du gillar allra mest, ät länge och njut. Äggröra med tryffel, frukostpannkakor och nybakat bröd.
Ha en härlig Halloween!

2009-10-28

Vila innan maten

En stunds vila innan maten är bra mycket viktigare än en stunds vila efter. Vardagsmaten måste vara hyfsat enkel för att jag ska orka. Potatis- och ostpajen sköter sig nästan helt själv. Åtminstone i ugnen. Köp med salami eller proscuttio hem, gör en snabb sallad och se till att koppla av en stund innan maten. Ha en trevlig onsdagskväll

2009-10-27

Frukostnjut

Skinka och ost eller ost och skinka? Även frukostmackan mår bra av lite variation och för att mildra mörkret har jag bestämt mig för att frukostnjuta.

Det inkluderar hemgjord müsli som blir ännu godare i sällskap med färsk frukt. Och så nya mackor. De gamla klassikerna har fått några nya lite grönare vänner. Är du höstlovsledig så passa på att skaffa lite nya frukostvanor. Ät långsamt och njut.

Äggmacka med keso och kryddtopping.

Valnötskesella och spenat sätter fart på skinkan.

Superenkelt, skivat färskt fikon, lite timjan och några droppar balsamvinäger. Mums.

2009-10-26

Storstädning

En storstädning i grönsakslådan lönar sig. Med lite tur är belöningen en busbillig middag klar på en kvart och minimalt med stök i köket. Allt som inte skrumpnat till oigenkänlighet går att använda.

När du ändå är i städtagen så låt helgens lite torra bröd recyclas och har du en skvätt vitt vin kvar så häll ner det i soppan. Koka upp, mixa och smaka av. Måndagens smarrigaste middag är klar.