2011-05-20

Flurry weekend

Varför köpa dyr godisglass när man kan skräddarsy sin egen?!

Låt glassen tina en aning i kylen. Koppla in elvispen och blanda glass och godis! Kör du för länge blir glassen rinnig. Då ställer du in hela byttan i frysen en stund och sen är det busenkelt att göra snygga kulor!

Till en liter glass är det lagom med två deciliter krossat godis eller kaksmulor! Här har jag använt polly / mandel, kola /polka, nonstop /chokladcookie, turkisk peppar / kryptoniter och tuttifruttikarameller!

2011-05-18

Busenkelt bröd

Ett populärt bröd som går hemma hos både stora och små, påminner kanske om pizza och passar till det mesta. Focaccia bakas ofta med färska örter, ost eller andra ingredienser som tillsätts i eller på degen.

Romarna kallade brödet 'panis focacuis' så man kan ju tänka sig att namnet kommer någonstans därifrån. Back in the days bakade mig givetvis utan jäst, man utnyttjade säkerligen medelhavets värme och luftfuktighet. Dessutom hade man antagligen gränslöst med tid eftersom jästfritt inte är en särskilt snabb process.

Löjligt enkelt att baka! Toppa ditt sköna bröd med sötpotatis, chèvre och pumpakärnor, rödbetor och feta eller rödlök, oliver och tomater.

2011-05-16

Ready, steady, cook

Nuförtiden behöver inte matlagning utomhus nödvändigtvis innefatta en grill. Med den här flexibla varianten Tom Boy Duo, en rullande spishäll, kan du växla hällen till en wok, grill eller teppanyakiplatta efter dina olika behov. Laga mat vid poolkanten och rulla in den under tak om regnet skulle komma plötsligt.

Den finns i rostfritt och valnöt med hyllor, lådor, flaskhållare och en förlängningsbar skärbräda - vad mer kan man behöva..?

Den kan vara lite klurigt att lägga rabarber på då den endast säljs i England, men äh inget är väl omöjligt?! Och drömma är ju bara hälsosamt anser vissa.

Läs mer på induplus.eu