2009-08-01

Lunchmacka

Fetaost + kantarell= kärlek. Trattisarna är inte här än, men varför vänta när kombinationen blir lika god med gula kantareller eller Karljohan. En svårslagen lunchmacka.

Salttips:
Torka svampen och smula den tillsammans med rosmarin och krossade enbär. Blanda med flingsalt och du har en supergod höstkrydda.

2009-07-29

Solsken


Underbart är kort. Solen skiner och det bjuds på efterrätt. Plommonkompott och kardemummayoghurt. Kort och gott.

2009-07-27

Grillning direkt


Långa marinadtider är inte min melodi, spontant och grillning direkt är vad som gäller. Jag fortsätter att lägga middagen på glöden och så passar jag på att fynda bland allt grönt. Här är några av mina godaste snabbsmaksättare:

Ingefärsrubbing, smakrik blandning som gnuggas in i köttet för grillning direkt.

Lingonmarinad och äppelsalsa, svenska lingon, olivolja, rosmarin och soja. Supergott.

Lime- och chilimarinad, sätter fart på skaldjuren.

Rökig glaze, röksalt, rosépeppar och glaze vilken kombo. Perfekt på laxen.