2009-06-26

Sommar, sommar, sommar


Se till att Beach 2009 blir matglamouröst. Apelsiner och Bragokex i picknickkorgen är verkligen rikstrist. Det är dags att pressa ner apelsinen i kakan, för här är det helt andra grejer som gäller. För helgens heldagar på stranden och för en hög "Åh vad gott"-faktor rekommenderar jag följande:

Packa rätt-tips:
1. Keep it simple och packa ner en veggiepasta. Värmetåligt, kladdfritt och med några frasiga baguetter ser det superprofffsigt ut.

2. Barnslig hunger botas med pannkakor och lemoncurd. Smarrigaste färdiga pannkakorna heter Änglamark.

3. Bargokex är alldeles för torrt, här vankas chokladmuffins som kommer att få badgrannarna att titta avundsjukt.

4. Optimal avkoppling är att lyssna till Sommar utomhus.

Vinn mat för 50.000 kr


12 stycken kalasvinster på 50.000 kr finns med i Coops sommarlotteri. För varje 300 kr får du en lott med ny vinstchans. Det enda som krävs är att du använder ditt MedMera-kort och handlar innan den 31 juli. Och  överskottet från lotteriet går dessutom till Kooperation utan gränser. Topp!

Vi hörs lite senare, jag måste sticka iväg och handla!

2009-06-24

Mitt afrikanska jag

Fåtölj och sitta under ett träd var inte att tänka under Kenya -resan. Erik och jag jobbade intensivt. Anette skriver om resan och om Kooperation utan gränser på sin blogg direkt från Nairobi.

2009-06-23

Platslaga mackan

Bli ett med naturen, packa ner köttet i kylväskan, blanda såsen hemma och släpp ut grillen. Låt kvällens middagsmacka platslagas och gör som i Medelhavsländerna: Grilla på stranden.

Är grillen för stor för att släpas, finns det små bärbara grillar som fungerar alldeles utmärkt. Ta med boulekloten och lätt som en plätt har du fixat med lagommotion innan fikat.


Extrapoäng i Saras Michelin-guide:
Jublet vet inga gränser om du efter mackan serverar kardemummadoftande bulle till kaffet.

2009-06-22

Äntligen sommarmat


Var skönt lat och gör så lite som möjligt med så mycket som möjligt. Massor av frukt och grönt är i högform och blir perfekt sommarmat.

Mitt bästa tips är att hänga upp Semesterstängt- skylten i köket och flytta utomhus istället. På ett enkelt bord vid sidan om grillen kan det mesta blandas och fixas. Vad sägs om proscuttio och en sallad med sting?

Njutar-tips:
Smulad fetaost och grillat bröd gör salladen ännu matigare. Kyld rosé och bara fötter i gräset gör kvällen tvåstjärnig i min alldeles egna Michelin-guide.