2012-05-12

Impa vid grillen! Del 1 - tålamod och snacks viktigt för att få rätt glöd!Att få njuta av perfekt grillad köttbit kräver mer än en grill motsvarande en halv årslön och ett tjusigt förkläde med fack för salt och peppar! Tålamod och ett hett grillgaller är grundreglerna för en lyckad grillning. Slipp lukt och smak av tändvätska, använd grillpapper i stället! Det är dessutom betydligt snällare mot miljön!

Det tar minst 30 minuter innan flammorna lagt sig och glöden har rätt tryck. Gallret ska svida ordentligt så låt det gärna ligga på från början! Här behövs smarriga appetizers så att ingen får för sig att smygstarta! Snacksticks med pilgrimsmusslor och bacon kommer att få grannarna att snegla över häcken och med ett paket smördeg i frysen gör du blixtsnabba enkla snittar med en bit ost!

2012-05-10

Vem ska få Änglamarkspriset 2012?


Tio eldsjälar som jobbar för ett hållbart samhälle står nu mot varandra i omröstningen till årets Änglamarkspris! Konkurrensen är stenhård, läs om finalisterna och rösta på din favorit!

Jag passar på att skänka mina favoriter i Änglamarks sortiment ett extra tack för att ni gör min vardag lite grönare! Heja bacon, röd och gul lök, mejeriprodukter, parmesanost och maskindiskmedel - you rock!

2012-05-06

Brännande grönt!


Nässlor är kanske favoriten bland vildväxande blad, trots att de bränns och lämnar efter sig kliande blemmor. Plocka de minsta spädaste exemplaren och koka nässelsoppa, slå på en skvätt grädde och gärna kör gärna med egen kycklingfond för bästa smak! Man kan även torka nässlorna och blanda dem med mjölet till bröd eller scones, toppad med färskost och en klick fruktkompott är det himmelskt gott!

Det finns andra vilda blad som gör susen i sallader, soppor och dressingar! Ängssyra, harsyra, ramslök och löktrav - greppa floran och smit ut i markerna!