2010-09-03

Fredagsmys

Inför kvällens fredagsmys finns det bara en sak som gäller, se till att inte laga för länge. Då blir kycklingen torr, trist och tråkig. Tomater, mozzarella och balsamvinäger ger en italiensk touch åt pippin.
Jag hoppas att solen skiner i helgen och att det fortfarande känns sommar. Till lördagsfikat blir det nektarinbakelser men med plommon. Missa inte plommon, svampen, grönsakerna, äpplen päron och allt annat gott som är moget. Trevlig njutarhelg på er alla!

2010-09-02

En vinnare

Jag vill vinna valet! Så om du gillar den gå in och rösta för Vår kokbok är nominerad till Svenska Designpriset. Som om inte det räckte är den också den mest sålda kokboken under 2009, när den på fyra månader lyckades sälja hela 97 000 exemplar.

Låter det som jag skryter, inte alls. Jag uppmärksammar bara en otrolig bra vardagshjälte och firar med en fransk plommonkaka helt i Vår kokbokstil.

2010-09-01

Äppeltider


Dofta på ett svenskt äpple och känn skillnaden. Det är högsäsong för de svenska så passa att doftnjut och äppelfrossa. Här är mina toppfavoriter:

2010-08-30

Fruktstund

Ta en frukt innan reptilhjärnan slår till, det är mitt tema för veckan. Stoppar du hungern innan blodsockret faller till en svajig nivå är risken betydligt mindre att du faller dit på för mycket sötsaker. Och när kom i form och nystarts-tipsen duggar så tätt att man nästan baxnar är frukt mitt bidrag för att underlätta.

Skär en ordentlig fruktsallad och ta med hälften till jobbet. Resten fryser du in och så har du din egen mix till en god morgonsmoothie färdig. Tina inte utan mixa frukten fryst då blir det ännu godare.