2010-10-29

Passion till maten

Vilket matpalats! Mingel från öppningen av Coop Extra i Danderyd är inget mindre än ren och sann matglädje. Manuella diskar för kött, fisk, ost och delikatesser, ett eget bageri, färdiglagat att ta med hem lagat av egna kockar och frukt och grönt i massor. Lägg till egen chokladtillverkning och ett eget kafferosteri. Mums!

Butikschef Mio Svahn och alla glada medarbetare har all anledning att vara nöjda. Grattis alla Danderydbor.

Glad medarbetare i kassan.

Passionen för choklad delas inte bara av mig. Köp hemgjorda praliner av dessa herrar

Delikatessdiskar med extra allt.


Jag serverar ett glas svalkande äppelmust till Bodil Jönsson Lindgren, blivande marknadsdirektör på Coop.

Helgtips

Satsa på ett bra torrfoder till helgen och ät i snigelfart. För att det inte ska damma för mycket rekommenderar jag fil eller yoghurt till. Läs tidningen minutiöst, sträck ut benen och frukostera oförskämt länge.

Men innan du får slappa är det obligatoriskt fredagsmys. Eftersom jag gillar olika blir det med asiatisk touch. Go' kväll!

2010-10-27

Mer nötter

Rosta, gnugga av skalet och använd dem som lyxutrustning i sallader, efterrätter eller i bakningen. Hasselnötterna är som färskast just nu när årets skörd har nått butikerna.

Muscavadostekta äpplen, krämig choklad med hackade nötter, eller rödbetor med pestodipp.
Sa jag att jag är barnsligt förtjust i nötter?

2010-10-26

Toppnotering

Vem vill inte ha hela Vår Kokbok lättillgängligt i fickan? M-magasin har hajat och när de listar de bästa apparna för mat hamnar Vår Kokbok i på entoppnotering. Jag tackar och bjuda på ett insider-tips: Receptet på sidan 362 är en helghöjdare.

2010-10-25

Genväg till lasagne

Allt ska ju ändå blandas så varför krångla till det och göra två olika såser till lasagnen? Gör som jag och rör ihop crème fraiche, mjölk, krossade tomater och riven morot. Utnyttja veckans erbjudande med halva priset på tacoprodukter och krydda färsen med tacosmaker. Varva köttfärs, sås och lasagneplattor och kör in allt i ugnen.
Det här är en familjefavorit med bara snälla smaker.