2011-06-17

Lammstek för ett helt kompani!

Jag har stökat runt i köket hela dagen, det är så kul att få experimentera! Äpple i cidersås, syrade polkabetor, kanderade lökar och en massa andra godsaker. Den jättelika lammsteken åker ner i min väska, den släpper jag inte! Den är fylld den med rosmarin, timjan och mängder med vitlök. Rubbad med olivolja, nymalen svartpeppar och flingsalt! In i ugnen på 125 grader till en innertemperatur på 60 grader, slice and serve med exempelvis smörsblänkande vaxbönor!

2011-06-14

Grillad fläskkarré på spett

Kanske det mest tacksamma grillköttet som står att finna, fläskkarrén! Hygglig mot plånboken och med sin fina marmorering busenkel att grilla till perfektion eftersom den ändå (som allt fläskkött) ska vara genomstekt!

2011-06-13

Fiskebaren i Köpenhamn

Om du har planer på att åka till Köpenhamn rekommenderar jag varmt en middag på Fiskebaren! Kvällen inleddes med en av mina favoriter; sagolikt goda danska ostron från Limfjorden! Jag fördrar egentligen något mindre ostron men bjuds det på pärlande champagne så slinker de ner utan minsta problem!

Rosa stenbitsrom från Kattegatt med rökt ost, gurka och ärtskott.

Smörbrynt torsk med kaprishollandaise, rödbetor och en tempererad äggula. Ägget var mycket intressant, det var löst rakt igenom med samma temperatur. Det måste ha gjort något mycket skumt (läs tekniskt) med den.

Pocherad kummel med örtig vitvinssås och härliga smörstekta späda kålhjärtan som garnerades med blommor. Vackert och mycket gott!

Less is more. Krispig sallad med en perfekt vinägrett. Mums!

2011-06-12

God morgon!

Det är söndag kväll och jag lutar mig tillbaka i soffan och längtar efter morgondagens frukost. Jag tar i från tårna och motstår dofterna av nyrostat från ugnen (man skulle ju kunna bjuda sig själv på en tjuvsmak) men jag mediterar bort min längtan med ett par tuggor på en skorpa till teet. Naturell yoghurt med en riktigt god müsli, nybryggt kaffe och ett glas färskpressad juice - det är vad jag kallar vardagslyx! Mmm, jag längtar till morgonen!