2010-12-09

Snillrik middag


I morgon är det dags för årets snillrikaste middag. Är du inte bjuden? Skönt, för då kan du äta det du gillar bäst, slippa konversera artigt och ta plats i TV-soffan för att se grannlåten.

Jag väljer en Nobelmiddag med mycket smak ur vårt nya delikatessortiment Coop Prima som du dessutom just nu får 10% smakrabatt på. Perfekt för en fredagkväll och nästan färdiglagat. Snillrikt eller hur?

2010-12-08

Suveränt goda lussekatter


Ni har väl inte glömt att baka lussekatter? Mindre mängd jäst, kladdigare deg och längre jästid är mitt tips för suveränt goda bullar.
Känner du att lucia och julen kommer med blixtens hastighet igen, är mitt förslag att du gör en saffranskaka fylld medmandelmassa som plåster på såren för att allt går i ilfart. Och under tiden den gräddas gör du absolut ingenting.

2010-12-06

Mest sökta matorden

Vi flyger som tokingar kors och tvärs över världen och matupplevelsen är en viktig del av resan. Men vilka maträtter är det vi tar med oss hem? Här kommer svaret som blixtsnabbt visar hur det verkligen förhåller sig.
Flygande Jakob på en tredjeplats indikerar väl att vi gärna vill crossover så länge det är välbekant. Klicka på maträtterna och du har recepten till 10 i topplistan.

Årets snyggaste julklapp

Vill du snygga till trefikat är det här världens chans. Vill du ge bort årets snyggaste julklapp är det ett minst lika bra tillfälle. En ny upplaga av Coops kaffemuggar med design av Stig Lindberg har premiärlandat i butikerna. Förra årets version "Fallande löv" tog slut på nolltid så mitt tips är att skynda.
Alternativet är att du tävlar och försöker vinna dem, fram till den 19 december har du på dig.
Kaffet köper du som är medlem till ett kalaspris denna vecka och har du inte bakat lussekatter så är det dags nu.