2010-02-19
Plockmys
Salami, bresaola, parmaskinka, några goda ostar och oliver. Nu vill jag ha plockmat med olika smaker så att alla kan få med sin favorit.
2010-02-17
Afrikanska smaker




Mandlar och cashewnötter får blanda sig med soja en stund för att sedan rostas i 150 graders ugn.
Den afrikanska grytan är inte klar än bild kommer i morgon.
Det ser ut som helt vanliga plättar meni smeten finns både hirs och kokosmjölk och de ska serveras med kokosflingor, matyoghurt och honung.
Några av recepten hittar du i senaste numret av Mersmak.
Blir du också sugen på afrikanskt till kvällen föreslår jag en het kokoskyckling från Kenya.
2010-02-16
Urgott

Mina duktiga café-tjejer har gett strömmingen ny smak och panerat i ströbröd med rostade hela fänkålsfrön. Fylld med dill, persilja och purjo, serverad med potatismos och rårörda lingon finns det bara ett ord: Urgott.
För dig som totalvägrar att steka strömming en vanlig tisdag är det här ett alternativ.
2010-02-14
Bästa semlorna

Ta chansen till lite vardagsmys i morgon när det är fettisdagen. Gör dem små och nöj dig med en eller frossa och njut av många. Semlor kräver kaffe, den varma mjölken kan jag skippa.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)