2009-10-09

Världens barn

Glöm inte att dra ditt MedMera-kort nu på lördag och hjälp oss att samla in pengar. Coop bidrar till Världens Barn-insamlingen genom att skänka 50 öre för alla som handlar och drar sitt MedMera-kort.

Tjejerna i caféet bidrar på sitt eget smarriga sätt. De har bakat Stockholms godaste kärleksmumsmums, generöst stora bitar för 15 kronor som går direkt till insamlingen.

Tips från Gerda på redaktionen:
Fläskfilé med lime och asiatisk sås är grymt gott till helgen.

Okej Gerda det blir den eller biffnudelsallad på sidan 317 i Vår kokbok. Glöm inte bort att njuta av hösten!

2009-10-08

Fredagsmys

Har du vägarna förbi NK i morgon förmiddag lovar jag att bjuda på en riktig knöl. Chèvregratinerad rotselleri och äppelkompott med kardemummayoghurt från Vår kokbok. Välkommen!

Dagen efter-rätter

Knepet för bättre lunchlådor är att bara laga dagen efter-rätter. Att helt och hållet inrikta sig på mat som är godare dag två, när smakerna legat till sig. Gör du chili- och limelaxen lovar jag att det blir morgondagens lunchsnackis.

Soppa är en annan superrätt att spara. Den kräver dock en låda som håller heltätt och lite schysst topping för att visa sig från sin bästa sida. Låt grovriven parmesan, pumpakärnor eller krutonger göra finjobbet.
Vilka är era bästa dagen efter-rätter? Vad blir godast i lunchlådan?

2009-10-07

Tänk fyrkantigt

Det är inte varje dag jag är på löpet på Expressen. Men att tjäna 11.800 kronor får det rassla till bland nyheterna. Så mycket kan du tjäna på att laga lite extra till middag och låta resterna landa i morgondagens lunchlåda. Uteluncherna är dyrare än någonsin och vill du spara så är det här mina bästa lunchlådetips.

Luncha med stil:
Byt upp dig till en snyggare låda med flera fack så att allt inte blandas och blir en kladdig röra. Kom ihåg att extrutrusta med lite nyriven parmesan, några fräscha salladsblad och kanske lite rostade frön eller nötter.

2009-10-06

Ge bort Vår Kokbok

Vem bjuder alltid på piroger värmda i mikron? Vem älskar att baka men behöver nya kakrecept? Vem tror sig vara en stjärna i köket trots att det är tvärt om?

Fram till jul delar vi ut fem stycken Vår kokbok i veckan. Nominera din kandidat här:

2009-10-05

Frukostkonst

Är du en frukostnjutare är det här något du inte får missa. När man tittar på bilderna på bloggen Simply breakfast verkar det inte behövas fler måltider.

Nåja, måndagens busbilliga och snabba kan det eventuellt finns plats för. Vad sägs om
ugnsomelett med potatis, zucchini och räkor?