
Hur ska barn egentligen äta? Hur gör man för att stunden runt middagsbordet inte ska fyllas med tjat och hot. Vi stressas allt mer av alla
råd och rön runt barnens mat läser jag i morgontidningen.
Mitt bästa råd för mer matglädje är enkel: Låt barnen vara med och laga. Att hacka, provsmaka och röra brukar innebära att det som tidigare ratats kan plötsligt accepteras. Även småttingar kan vara med i köket. Det är kanske just innan middagen som en bit morot smakar som bäst.
Den här
chorizogrytan är bra om du vill låta barnen agera minikockar. Allt i ett brukar inte vara en barnfavorit men här går det lätt att lägga upp korv och rotsaker för sig på tallriken. Chorizon kan kompletteras med en mildare korvvariant och kryddning kan anpassas till barnsmak. När barnens portioner är klara är det bara att ösa på för vuxnare smaker.
Mitt näst bästa tips att ta det lugnt. Man behöver inte äta allt, tilllåt att det väljs bort och acceptera att ibland blir barnens middag en macka och mjölk. Men framförallt låt det ta tid. Tio smakportioner brukar det krävas för att barn ska acceptera en ny smak. Så håll ut!