2010-05-12

Laga enkelt, ät länge

Här är tipsen för en toppenhelg oavsett väder:

Grillen som fungerar även när det är snålt med plusgrader.
Koka tjocka revbensspjäll, de sköter sig själva i en timme. Glasera och grilla på varje sida i några minuter. Du hinner inte börja frysa och risken att köttet bränns är helt utesluten. Att det blir så gott att det här är det enda du vill grilla i sommar är en ren bonus.


Låt grönskan sprida sig till tallriken.
Kom i toppform inför badsäsongen och lägg mer grönt på grillen. Majskolvar, sugarsnaps, zucchini, allt går att grilla.

Laga superenkla luncher.
Råstekt sparris, frittata med ogräs, sallad med grillad halloumi, mums. Laga enkelt och ät länge är hela helgens motto.

Byt att göra i trädgården mot att var i trädgården istället.
Sitt ner i en skön stol och se på när allt växer.

Missa inte helgfikat.
En av ledighetens absoluta höjdpunkter infaller runt tre-tiden och kommer tillsammans med kaffe. Satsa på bakningens snabbmat och gör en rulltårta.

Hoppas att ni får en toppenhelg!

2010-05-10

En vällagad vinnare

En vällagad vinnare med smak för det goda, anrättad med värme och baserad på fräscha ingredienser. Nej, det är ingen ny maträtt utan en del av motiveringen till vinnaren av det prestigefyllda priset Årets kundtidning i tävlingen Guldbladet. And the winner is: Coop Mersmak.

Jubel och ett stort tack till alla som har haft ett finger med i denna välgjorda anrättning. Vill du också ha en vinnare direkt hem i brevlådan ordnar du det enkelt här.

Kvällens middag blir en snabbis på femton minuter: Färskpotatissallad, (jag väljer Änglamark delikatess) med bönor och syrligt äpple. En löjligt god blandning som blir ännu bättre med en pepparrotsvinägrett och så rundar jag av med en smakrik salsicca. Go'kväll.