2011-11-18

Fem nyanser av brunt

Jag tänker sätta smak på helgen och gå fullständigt bananas på chokladen! Här har du fem tvärsäkra kort för en garanterat brun och skön helg!

1. Pimpa fredagsmysets glassfrossa med chokladmaränger!
2. Minibrownie med hasselnötstosca, smarrigt till eftermiddagsfikat!
3. Busenkelt för barnen, chokladmuffins med glasyr och nonstop!
4. Impa med en perfekt chokladfondat som avslutning på lördagens tre-rättersmiddag, gott med en klick grädde och fräsch frukt!

2011-11-16

Britt-Middag!

Cottage pie är en traditionell engelsk paj gjord på kött och grönsaker som täcks med potatismos. När den lagas med lammkött kallas den Shepherds pie och osannolikt nog kallas den Fishermans pie när den lagas med fisk.. I gamla engelska kokböcker uppmuntas kocken ofta att göra Cottage Pie på rester av olika slag, vilket känns supermodernt och helt rätt i tiden!

Min goda vän Lasse kör sin variant med rivna morötter. Utgå ifrån den och hacka gärna ner innehållet i den där ångestlådan längst ner i kylen. Där kan en halv paprika ligga och skräpa tillsammans med en decimeter purjolök och några skrumpna palsternackor. Bra tillfälle att städa ur kylen med andra ord!

2011-11-15

Hej södermalmsbo!

Idag bjuder jag på Quesadillas på Coop Extra vid Medborgarplatsen i Stockholm! Mellan 16 och 18 visar jag hur enkelt det är att sno ihop ett busgott snack på lite rester och annat gott från kylskåpet!

Vi ses!

2011-11-14

Älskade husman!

Superenkelt och en riktig klassiker, en sådan rätt man liksom inte visste att man längtade efter. Jag tycker till och med att stekt fläsk med löksås är så pass originellt att den kvalar in som bjudrätt så här till vardags! Sno ihop en yoghurtsås med asiens ketchup, sweet chilisås, till ungarna så att alla kring bordet blir nöjda!