2011-11-11

Brunch - avspänt kökshäng!

Oavsett om morgontidningen, familjen eller kompisarna är bästa sällskapet så är det alltid ett lyckat koncept att slå ihop frukost och lunch till en enda lång och härlig brunch!

English muffins som du steker istället för att grädda i ugnen gör succé med bacon, ägg och avocado! Både jag och ungarna älskar korvslantar, särskilt när de får gotta till sig i en god tomatsås och sköljas ner med ett glas hemgjort iskallt iste med äpple, citron och mynta!

Jag tycker att det är härligt med mycket grönsaker och kör på syrliga paprikor med vinäger, vitlök och persilja.

En brunch är dock ingen riktig brunch utan en endaste godsak och hembakade blåbärscroissanter är ambitiöst men ack så gott..!

Kanske något att överraska Pappa med på söndag? Ha en skölj helg!

2011-11-09

Åh du sköna böna!


Billigt, klimatsmart och supergott! Både vi och miljön skulle må bättre av att äta mer bönor och linser. Fettet är fleromättat och fibervärdet högt i baljväxter vilket gör susen för hälsan och dessutom ger en lång mättnadskänsla. Med ett gäng bönor i skafferiet bör man aldrig gå hungrig!

Shoppa upp dig på ett gäng bönor och koka dem själv med lök, peppar och lagerblad. Gott i grytor, sallader och perfekt att ha i frysen. De tinar snabbt till en brådskande middag och piffar enkelt upp lunchlådan!

Krydda upp dina bönor och ett par kycklingben och skicka in hela formen i ugnen. Servera med guacamole och en kanna iskallt limevatten - lyxmiddag!

2011-11-07

En gatuköksklassiker på hemmaplan!

Norrländsk mandelpotatis, en riktig måndagsdelikatess och ett par korvar gör middagen till en riktig gatuköksklassiker! Saltgurka och en klick majonnäs ner i potatiskastrullen rundar till moset. Rulla korven ett par varv i pannan och sno ihop alltsammans med ett par grönsaker i ett tunnbröd. Voila, dinner is ready!