2010-04-02

Makalös lax

Vill du inte chansa med laxen är det här en garanterat makalöst god variant. Ättiksinkokt och med lök och rosépeppar som extra krydda. Tricket förutom kryddningen är att inte tillaga för länge. Fram med stektermometern och vid 48-55 grader är laxen perfekt.

Njutningstips: Ta genvägen till påskens goda.

2010-04-01

God, godare ,godast

Pimpa årets påskägg och fyll det dem något sanslöst gott. Låt egentillverkade kulor och klubbor dominera innehållet. Njut av det söta, men med sans istället för att tokäta. Välj bara ut det allra bästa, ät långsamt och glöm inte bort att känna efter vad det smakar.

Kokosflingor, strössel i olika former, hackade nötter, torkad frukt eller varför inte smält choklad. Rulla och strössla i full fart, det blir försvinnande gott.
Kvällens middag blir en snabb italienare: Alfons carbonara är bäst!

2010-03-31

NjutarmatVill du sätta mer sprätt på påskmaten? Vill du inte fastna i köket? Vill du egentligen mest njuta?
Grattis, du har kommit helt rätt. Här är rätterna med asiatisk touch som alla kan hjälpa till att fixa. Njutningen då? Men ni kan ju inte ha missat tårtan, eller?


Asiatiska påskrätter att laga tillsammans

2010-03-30

TårtglädjeJag och Kf:s chef Lars Idermark trivs i köket. Vi delar samma passion för den goda maten och nu har vi bestämt oss för att ha vårt eget matpratprogram. Du hittar oss på TV-skärmar i butikerna och här på nätet.

Först ut i vår filmserie är påskens i särklass smaskigaste tårta. Sockerkaka, maräng, citronkräm, hallon och choklad. Allt gott samlat på ett ställe, så missa inte chansen att imponera med ren och skär tårtglädje på påskafton.

Tårttips: Vill du snabbba på ytterligare kan du köpa färdiga marängbottnar och lemon curd.
Chokladgarneringen blir bäst om du gör den dagen innan så att den hinner stelna ordentligt.

2010-03-29

Påskägg

Släpp ut en höna i påsk! Att sova på en pinne, lägga sina ägg i ett rede och få gå ut och picka efter mask är ett helt naturligt beteende för en höna. Välj ekologiska ägg och du ger fler hönor chans till ett liv i frihet.

Jag älskar ugnsomelett och låter åtta ekologiska ägg få blanda sig med zucchini, potatis och räkor och blir måndagens bästa middag. Säg omelett och varsågoda!