
2011-09-16
Fredagslyx!

2011-09-14
De hängande plommonträdgårdarna
Som med alla livsmedel så förlängs hållbarheten om man undviker att hela marmeladburken åker in och ut ut kylskåpet. Lägg upp så mycket du tror går åt i en mindre skål till frukosten eller ostbrickan. Och en annan gyllene regel, inga smutsiga skedar eller fingrar ner i burken..!
2011-09-13
Skördetid!

Naturligtvis avslöjar jag inte mina smultronställen men ett par receptidéer bjuder jag gärna på!
Vad sägs om trattkantarellmacka med taleggio och sallad på färska fikon, krämig soppa eller varför inte sejrygg med citron och trattkantarellrisotto..? Svamp kan torkas, förvällas och frysas eller syltas. Det är ljuvligt att väcka höstminnena till liv när mörka vinterkväller kommer krypandes!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)