2011-09-16

Fredagslyx!

Klockan är inte ens ett och mina tankar har redan börja vandra iväg mot ett glas kallt vitt vin och och något smarrigt därtill. Inte bra för för arbetsdiciplinen att sitta och drömma, eller? Jag fick ju ny energi av blotta tanken på rotselleriplättar med löjrom och det tog knappt 15 sekunder. Väl investerad tid måste jag säga, känner mig plötsligt på strålande humör!

2011-09-14

De hängande plommonträdgårdarna

Plommonen hittade jag i min egen trädgård så dem kan jag fortsätta att plocka ett par om dagen och skiva ner i yoghurten, steka och vända ner i en skön sallad eller trolla ner i en kaka med kardemumma! Marmelad och kompott är smarrigt att ha i förråden, tänk på att socker har en konserverande effekt så snåla inte!

Som med alla livsmedel så förlängs hållbarheten om man undviker att hela marmeladburken åker in och ut ut kylskåpet. Lägg upp så mycket du tror går åt i en mindre skål till frukosten eller ostbrickan. Och en annan gyllene regel, inga smutsiga skedar eller fingrar ner i burken..!

2011-09-13

Skördetid!

Bär, svamp, frukt och grönsaker! Nu är det dags att skörda i våra skogar och trädgårdar! Jag drog på mig stövlarna och kammade hem en hel korg trattkantareller på mindre än en timme!

Naturligtvis avslöjar jag inte mina smultronställen men ett par receptidéer bjuder jag gärna på!
Vad sägs om trattkantarellmacka med taleggio och sallad på färska fikon, krämig soppa eller varför inte sejrygg med citron och trattkantarellrisotto..? Svamp kan torkas, förvällas och frysas eller syltas. Det är ljuvligt att väcka höstminnena till liv när mörka vinterkväller kommer krypandes!