2010-04-09

Slapparmiddag

Nu tar jag rast bland resterna. I kväll blir det slapparmiddag med färdigfylld tortellini, valfri svamp och min favorit ugnsbakade körsbärstomater. Minimalt med ansträngning och maximalt med smak. Ett glas rött och skön start på helgen.
Det ryktas om värmebölja och då blir det garanterat kaka och en fika ute. Trevlig helg!

2010-04-08

Fina lökar

Koka soppa på en spik är ingen konst om du har gul och röd lök hemma. En skvätt vin och brödet som sett sina bästa dagar gör att du på 30 minuter har en fransk löksoppa klar att avnjuta.
Soppa gillar efterrätt och jag gillar rester. Varm fruktsallad med honung är en ren och skär belöning.

2010-04-07

Krokig dill

Har dillen kroknat, är purjon lite slak och har det till och med gått så långt att du funderar på att slänga den överblivna koriandern. Stopp, stanna här finns nya möjligheter.
Finhacka de lätt tilltufsade färska kryddorna, plocka fram några ägg och lätt som en plätt har du en ruskigt snygg omelett.

Ta en titt i kylen igen, har du tur så finns det något kvar från helgen, fågel, fisk eller mittemellan som passar perfekt till den kryddiga omeletten.

2010-04-06

Restvecka

Har du kylskåpet fyllt med rester från helgen? Grattis veckans middagar fixade. Quinoasallad med lax och gurka är ett smart sätt att ompaketera den rökta laxen. Dessutom skönt lätt efter en matig långhelg.
Restmiddagar gör mig löjligt nöjd, mätt och belåten. Ända fram till torsdag tänker jag laga middag på det som redan finns i kylen. Häng med på en livad restvecka!

2010-04-04

BrunchtimeSlå ihop frukost och lunch till helgens bästa brunch. Njut av ledigheten och ta en långpromenad eller unna dig att bara slappa.

När magen börjar kurrar blandar du kyckling med mozzarella, gör en matig sallad och avsluta med en cheesecake som får alla att le lyckligt.
Har du turen att vara ledig även i morgon så är det bara att fortsätta med smajlet.