2012-03-08

Caschewnötter - nyttigt och gott i maten!


Cashewnötter kommer ursprungligen från Amerika och växer i änden av ett slags äpple på stora träd. Den oskalade nöten har en matt grön färg och för att kunna knäcka det stenhårda skalet så ångar man dem innan de bryts upp.

Som andra nötter och frön innehåller cashewnötter mycket omättade fetter och är rika på mineraler, vitaminer och protein. De har en mild god smak och är goda i wok, grytor och sallader men även müsli, bakverk och naturella eller saltade som snacks!

I Brasilien dricker man cashewfruktjuice och i Goa gör man sprit av nötterna! Jag rostar mina nötter och gör asiatisk nudelsallad med fläskfilé!

2012-03-05

Det är dags att nominera till Änglamarkspriset!


För att lyfta fram goda initiativ inom miljö och ekologi instiftades Änglamarkspriset för 10 år sedan. Miljöfrågor engagerar många, allt från privatpersoner till stora företag. Våra gemensamma resurser är allas allas ansvar och Änglamarkspriset fungerar som guldstjärna till den som gör något extra för ett hållbart samhälle!

Känner du till någon person, organisation, företag eller förening som visat särskild omtanke för miljön det senaste året? Nominera då den eller dem till årets pris!

Medan du funderar över miljöfrågor, sopsortering och hållbarhet föreslår jag att du har en god god kaka nära till hands, exempelvis en brownie med kokos- och citrontäcke!