Ibland räcker det med att pimpa tillbehören för att få krydda på middagslivet. Vitkål och morötter ger väl knappast utlopp för några större känsloreaktioner, men ack, vad man kan bedra sig. För med rätt smakkompisar förvandlas två gamla trotjänare till bordets favoriter.
På ett ungefär:
På ett ungefär:
Finstrimla vitkål och blanda med matlagningsyoghurt, mango chutney och yttepyttelite majonnäs. Salta och peppra efter smak.
Grovriv morot, cirka 4 stycken, och häll över en dressing gjord på saft och skal från en 1/2 citron. För lite mer sting, blanda ner en pressad vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar och toppa med rostade solros- eller pumpafrön.
Grovriv morot, cirka 4 stycken, och häll över en dressing gjord på saft och skal från en 1/2 citron. För lite mer sting, blanda ner en pressad vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar och toppa med rostade solros- eller pumpafrön.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar