2010-03-25

Soppa gillar våfflor

Våfflorna blir suveränt mycket godare om du har ätit soppa först. Då kan du nämligen smarra loss ordentligt bland laggen och frossa i sylt, vispgrädde och glass.

Torsdagslyxa med en Crème ninon eller på bonnsvenska en hederlig grön ärtsoppa. Och för guds skull koka inte soppan, hetta bara upp, annars försvinner den gröna färgen och ersätts av något grådaskigt.

2 kommentarer:

  1. Hej! En fråga; det är nu andra gången jag köper Änglamarks frysta ärtor och försöker använda dem när jag ska göra grön ärtsoppa. Funkar inte bra! Står inget om längre koktid baktill på påsen men ärtorna blir inte mjuka efter den rek koktiden. Inte ens efter tio min är de mjuka. Blir inte gott att göra soppa på.. Det blir nog Findus fina nästa gång ändå, tyvärr..

    SvaraRadera
  2. Hej Heléna, det här låter kontigt. Har du provat att mixa med stavmixer? Självklart ska ärtorna bli mjuka men jag ser ingen riktig anledning till att de inte borde bli det. jag kollar med produktansvarig och återkommer.

    hälsningar Sara

    SvaraRadera