2011-02-12

Fredagsmys med hemgjord blodpudding!

Ägnade fredagseftermiddagen åt att trängas vid charkdisken med alla som skulle köpa oxfilé och fredagsbiff. Själv skulle jag checka ut 3 liter grisblod för att göra blodpudding. I stan är det svårt att få tag i färskt blod men fryst är vanligtvis inte några problem. Brinner det i knutarna ringer jag innan och ber dem tina en hink!

Det krävs fint rökt sidfläsk och nyrörda lingon för att platsa som bjudrätt!



2011-02-09

Förvillande gott på DeVille

Boquerones, en spansk tapasklassiker! Första gången jag smakade dessa syrliga små sardiner var i en bar på en saltstänkt pir i Barcelona. Sedan dess har jag varit på ständigt jakt efter denna delikatess!

Vanligtvis tillreds boquerones av sardiner men på DeVille använder man vår egen motsvarighet, strömmingen. Filéerna marineras ett par dygn i salt och citron och marineras sedan i olivolja, vitlök och persilja.


En utmärkt kombo, konjaksgravad biff med pepparrot och picklad rödlök!

2011-02-08

Asiatisk innovation

Jag är alltid öppen för nya matinfluenser men vad kan detta vara?

2011-02-06

Konsten att tömma ett kylskåp

Hm, sätta sig i bilen och dra iväg till affären eller slå ett par flugor i en smäll utan att behöva öppna ytterdörren?
Det blev pizza med vad kylen hade att erbjuda och två härliga baguetter till frukosten i morgon!

Skönt att göra sig av med veckans rester och förbisedda hängiga grönsaker, det gör ont att slänga!

2011-02-05

Grattis Tomas Diederichsen, du är nu svensk mästare i matlagning!


Jag har varit så rosig om kinderna från festligheterna i torsdags och har inte hunnit delge er något från Årets Kock! Alla var där, är en mild beskrivning av evenemanget. Näringslivstoppar och politiker såväl som kockar och matskribenter.

Höjdpunkten under middagen var dillköttet som serverades med tillbehör från en skärbräda mitt på bordet. Det var så mört att man tog för sig av det med en sked, suck..!

Gustav höll ett fenomenalt tal till Tomas och avslutade det med att lämna över ett presentkort hos en skräddare. Man blir nämligen lätt lite tjock av att vara årets kock, själv kom han inte i kostymen i år!

Det enda jag saknade var kvinnliga kockar på scenen, var är ni?!

2011-02-03

Årets kock

Förra årets charmiga och urduktiga kock Gustav Trädgårdh kliver snart av tronen och nu väntar vi med spänning på vem som ska som bli Årets kock 2011.

2011-02-02

Onsdagslyx


Går middagslivet på tomgång? Är du helt tömd på inspiration? Här är sex knep till en lyxig onsdagskväll som får dig att känna att februari kommer att bli en toppenmånad.

1.Köp fryst lax och Änglamark vaniljglass till medlemspris.
2. Hetta upp laxen chili- och ingefära i ugnen.
3. Woka broccoli ilsnabbt tillsammans med cashewnötter.
5. Njut.
4. Stek äppelklyftor och servera tillsammans med vaniljglass.
6. Njut igen.

2011-01-31

Ligga steget före!

I kväll serveras snabbmiddag hemma hos mig för jag tänker lägga krutet på morgondagen!
Boken om kött innehåller alla tänkbara klassiker, handfasta råd och tips vid köttdisken. Många recept tar lite lång tid men det fina med långkok är att de sköter sig självt när man väl fått grytan på spisen.


2011-01-27

Pengar tillbaka

Jag älskar att få mer pengar tillbaka! Nu kan du se den första återbäringen på ditt MedMera-kort och om en månad finns pengarna tillängliga. Jag fortsätter samla och ser framemot ett antal sköna kronor i slutet av februari.

2011-01-26

Vilken soppa

Lär köttbullarna att simma och byt potatis mot nudlar. Provlagat, avsmakat och garanterat gott.
En klar middagsfavorit som får onsdagskvällen att kännas som en fredag.