Efter surdegsbrödet kommer surdegspizzan och Stockholms hotspot just ny är Pizzahatt. Nej inte Pizza Hut utan Pizzahatt. Samma trio som satte Cheap Monday-jeansen på kartan har gett sig in i pizzabranchen för som de själva säger "det luktar så gott av en pizza även om de inte är så goda." Surdegsbotten smakar bättre tillsammans med fyllningar av delidiskkaraktär. Eller vad säjs om en med timmermanskorv och surkål eller en efterrättsvariant med äpple och aprikosglaze. För mig låter det, mums.
Även DN är inne på pizzalinjen och Jens Linder delar med sig av sina godaste pizzor.
Svinvarm ugn och het plåt innan pizzan läggs på är hemmaknepet för att få till rätt knaprighet. Jag toppar min med mangold eller spenat och generöst med gruyèreost. God måndagspizza!
Var ligger det? Jag gick upp och ner längs Upplandsgatan flera gånger igårkväll utan att hitta stället. Är dörren väldigt anonym? Ligger ingången längs Upplandsgatan, eller runt hörnet, på något vis?
SvaraRadera