2009-10-08

Dagen efter-rätter

Knepet för bättre lunchlådor är att bara laga dagen efter-rätter. Att helt och hållet inrikta sig på mat som är godare dag två, när smakerna legat till sig. Gör du chili- och limelaxen lovar jag att det blir morgondagens lunchsnackis.

Soppa är en annan superrätt att spara. Den kräver dock en låda som håller heltätt och lite schysst topping för att visa sig från sin bästa sida. Låt grovriven parmesan, pumpakärnor eller krutonger göra finjobbet.
Vilka är era bästa dagen efter-rätter? Vad blir godast i lunchlådan?

2 kommentarer:

  1. Grytor av alla de slag. Chili con carne.

    Bästa lunchlådetipset är annars att alltid fylla lunchlådan innan man sätter sig att äta. Annars är det lätt att det inte blir något över om det skulle vara riktigt gott.

    SvaraRadera
  2. Jag håller med Anders. Grytor är ju kalas att ha i matlåda, ärtsoppa, lammfärsbiffar, spaghetti och köttfärssås. Ratatouille med bulgur eller råris.

    SvaraRadera