2009-05-13

Onsdagslyxa


Glöm biokvällar, långluncher och limousiner. Nu är det helt andra saker som gäller. När tidningen Metro gör en trendspaning och frågar vad vi tycker är vardagslyx blir svaret följande:

1. Äta middag på restaurang mitt i veckan, 34%
2. Bli bjuden på middag hemma, 26%
3. Köpa hem lyxig mat en vardag, 25%

Är jag överraskad? Inte det minsta, god mat är det riktigt vardagslyxiga. Så slå en lov runt delikatessdisken på väg hem och plocka med något gott eller gör som jag och onsdagslyxa med Caesarsallad och improviserad efterrätt.

Graden av lyx på salladen avgörs inte av kycklingen, utan av den viktiga detaljen att krutongerna är hemgjorda. Vad hon krånglar tänker ni. Sällan, svarar jag och lägger gårdagens bröd skuret i lagom stora mumsbitar på en långpanna. Ringla över olivolja, salt och örthack och rosta i ugnen under tiden salladen blandas.

Den söta avslutningen har temat "Ta vad som finns hemma" med den viktiga detaljen att den måste serveras i snygga glas. Glass eller yoghurt, lite frukt, färsk eller fryst och i den bästa av världar hackade nötter. Råkar du vara lyckligt lottad och ha en bit halvtorkad mandelmassa kvar sedan semmeltiden; Grovriv, rosta (ugnen är ju ändå igång) och strö på toppen av glaset.
Ha ett trevligt onsdagsmys.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar