2010-06-05

Köttfri dag

Ekologiskt eller närproducerat, vilket väljer du? Den frågan var gårdagens dilemma och just nu är valet mellan dem jämt. Personligen väljer jag nog ekologiskt som gärna får produceras på nära håll.
All mat som vi serverar i paviljongen är ekologisk utom laxen. Än så länge finns det inte tillräckligt med ekolax men ju större efterfrågan desto mer kommer du att hitta i butiken.

Laxen som jag lagar är limegravad tillsammans med chili och rödlök för att skapa lite hetta.

Mildare löksmak-tips: Ta lite lime eller citron på löken även när du gör sallad så mjuknar smaken.

I dagens dilemma frågar Louise om du kan tänka dig en köttfri dag i veckan.



Tänker du grilla i kväll så låt köttet vila. Lax är nämligen en av den enklaste fisken att grilla och här har du ett av mina favoritrecept: Helgrillad lax med röksalt och fänkål i foliepaket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar